Om företaget

CAD IQsystem grundades i slutet av 1900-talet. En lång och gedigen erfarenhet som byggnadskonstruktör blev starten till verksamheten.

Under de kommande åren som konstruktör åt flertalet stora byggentreprenörer, skapades ett mångårigt projekterings- och utvecklingssamarbete för prefabricerade stål- och betongkonstruktioner. I samband med detta utökade CAD IQsystem sin verksamhet med applikationsutveckling.

CAD IQsystems styrka är vår långa konstruktionserfarenheten, samt vårt överblick och erfarenhet att utveckla och integrera intelligent CAD-projektering med industriell tillverkning.

Bakgrund

Jag som står bakom CAD IQsystem heter Roger Johansson. Har arbetat som byggnadsingenjör sedan 1983 och jobbat som konstruktör i en mängd olika typer av projekt. Exempelvis elanläggningar åt ABB, motorprovningsanläggningar för JAS och F18 åt Volvo Aerosupport, sågverk åt SCA Munksund, samt ett stort antal industriprojekt som stålverk, valsverk och smältverk åt Fundia, Kanthal och Fagersta Stainless.

De senaste 11 åren har projekten i huvudsak bestått av prefabricerade stål- och betongkonstruktioner, fördelat på konstruktionsförslag, kalkyl och tillverkningsritningar åt Skanska Stomsystem, CONTIGA, Kynningsrud, KC-Betong, mfl beställare.

I samband med projekteringen av prefabricerade stål- och betong konstruktioner har vi kontinuerligt utvecklat företagsunika CAD-applikationer som anpassats och integrerats till respektive företags unika önskemål om automatiska leveranser av CAD-data in i deras projekt- och tillverkningsprocess.

Yrkeserfarenhet

  • 1983-86 Kadesjös Ingenjörsbyrå AB, Västerås, Konstruktör
  • 1986-95 J&W Bygg & Anläggning AB, Västerås, konstruktör, uppdragsansvarig
  • 1995-97 Confortia AB, Västerås, Konstruktör, Uppdragsansvarig
  • 1997- CAD IQsystem

Referenser